Vem är Monica?

Är ursprungligen från Jämtlandsfjällen och blev på 90-talet dalkulla. Jag stortrivs i Dalarna, även om jag ofta åker hem och andas fjälluft. Min oas i tillvaron är Sparvgården norr om Rättvik. Här finner jag stillheten, lugnet och fyller på min energi. Torpet delar jag med min Anders och våra djur.

Jag har alltid fascinerats av det personliga ledarskapet och av ständig utveckling. Sådant som handlar om att ta eget ansvar i livet, för sig själv och även för - och med - andra. Det livslånga lärandet, att sätta upp realistiska mål, att se möjligheterna och att växa som människa är också centralt i mitt liv. Och det viktigaste av allt - att skapa en balans i tillvaron.

Jag har haft en del utmaningar i mitt liv, men kommit igenom det mycket tack vare naturen, djuren och inte minst den mentala träningen, och numera är jag både äldre, klokare och har funnit min egen sköna livsväg. Tack vare mitt mångåriga arbete med och nära människor, och mina egna livserfarenheter, har jag en gedigen kunskapsgrund att stå på.
Jag är trygg i att kommunicera och i att hjälpa andra i sin personliga utveckling. Min främsta styrka är förmågan att se hela människan - att känna in behov men även resurser som annars lätt kan missas.

Djur och natur ligger mig väldigt varmt om hjärtat och har funnits som en röd tråd genom hela mitt liv. 
Av den anledningen coachar och utbildar jag mer än gärna ute i naturen, varför inte runt en värmande eld?En del av den kompetens jag skaffat mig är:

TIR (Thinking into results) via Accelerated Lifestyle sedan maj - 22 - pågående

Certifierad Helhetscoach, Gunnar Karlin - Din Helhetscoach 

Certifierad ICC Coach, Skandinaviska Ledarhögskolan

Lic Mental Tränare, Skandinaviska Ledarhögskolan

Rehabiliteringsvetare, Mittuniversitetet - där min praktig gjordes inom grön rehibilitering i Ludvika

Samtalsmetodik, (MI -motiverande samtal) Mittuniversitetet

Aktiv Hälsoutveckling, Örebro universitetet

Skogs och vildmarksguideguide, Älvdalen